Eveniment

300 mil. euro investitii in panificatie

27.02.2007, 18:40 21

Aurel Popescu, presedintele Rompan (Patronatul Roman pentru Industria de Morarit si Panificatie), a declarat ieri ca pentru implementarea normelor impuse de legislatia Uniunii Europene au fost investiti 300 de milioane de euro.
Cea mai mare parte a banilor au fost directionati spre modernizarea fabricilor din industria moraritului si panificatiei. In ciuda acestui fapt, pe piata locala exista in continuare capacitati de productie care nu respecta aceste norme si care continua sa functioneze, deoarece nu au fost inca inchise de ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor). "Exista peste 10.000 de unitati de productie care nu corespund inca normelor UE", a declarat Popescu. Presedintele Rompan a adaugat ca in aceasta vara piata locala a panificatiei si moraritului va experimenta un aflux de produse din import. Producatorii din panificatie au reamintit ca doresc suspendarea ordinului ANSVSA care impune plata unor tarife pentru controlul si asistenta tehnica acordata de inspectorii ANSVSA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO