Eveniment

4 firme controlate de Ostahie ar putea fuziona

04.06.2007, 20:06 29

Cometex Suceava, companie cu activitati in domeniul imobiliar in judetul Suceava, va fuziona prin absorbtie cu producatorul de calculatoare Complet Electro Serv si companiile de transport 8 Tim si 8 Tim Logistic & Distribution, toate fiind detinute de omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul Altex.
Proiectul va fi discutat de actionarii celor patru companii la 5 iulie. Initial Ostahie anuntase o posibila fuziune a companiilor Cometex Suceava cu Real Estate in perspectiva realizarii unei divizii cu profil imobiliar in cadrul holdingului.
Compania absorbanta, Cometex Suceava, este listata pe piata Rasdaq la categoria Baza si are un capital social de 932.000 de lei.
Principalul actionar al firmei este Altex Impex, companie controlata de Dan Ostahie, cu o participatie de 77,97%, omul de afaceri detinand totodata, in nume propriu, 18,6% din actiuni.
Ostahie a transferat spre finele anului trecut actiunile Altex Impex si ale altor companii unde detine participatia majoritara catre holdingul olandez Bomenveld, aflat in proprietatea sa. Holdingul Bomenveld face parte, impreuna cu firma de credite Credex, din grupul DO, controlat de familia Ostahie.
Retailerul de electronice si electrocasnice Altex detine peste 100 de magazine cu produse electronice, electrocasnice si IT&C prin intermediul retelelor Altex, Altex Megastore si Media Galaxy.
Compania estimeaza pentru acest an vanzari de aproximativ 275 mil. euro, dupa ce in 2006 a inregistrat o scadere a afacerilor de 20%, pana la 220 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO