Eveniment

70 de tineri vor primi 10.000 de euro nerambursabili de la stat pentru afaceri

Autor: Adelina Mihai

20.04.2011, 23:51 308

Pinus Siculus SRL-D din Braşov, cu activităţi de întreţinerepeisagistică, Integrated Comunication Solutions SRL-D din Ploieşti,cu activităţi în prelucrarea datelor şi administrarea paginilorweb, Grădiniţa Arici Pogonici SRL-D din Ploieşti, firma Ceai şiArtă SRL-D din Craiova şi centrul de fitness Paco Power Gym SRL-Ddin Târgu Mureş sunt doar câteva dintre cele 70 de firme înfiinţatede tinerii antreprenori români care vor primi o finanţarenerambursabilă de la Guvern, în valoare de 10.000 de euro.

Cele 70 de contracte au fost semnate ieri de cătrereprezentanţii Agenţiei pentru implementarea proiectelor şiprogramelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), aflată în subordineaMinisterului Economiei.

"Majoritatea proiec­telor sunt de tipul 10.000- 10.000, adicătinerii între­prinzători vin cu o co­finanţare de 10.000 de eurodin fonduri proprii, fie din economiile pe care le au, fie de lapărinţi", a spus Dumitru Nancu, vicepre­şedinte al AIPPIMM.

Programul pentru sti­mu­larea înfiinţării şi dezvoltăriimicroîntre­prin­derilor de către întreprin­zătorii tineri, princare antreprenorii cu vârstă de până la 35 de ani pot primifinanţare de până la 10.000 de euro pentru deschiderea unei afaceriare o valoare totală de 21 de milioane de lei (5 milioane deeuro).

Din 22 februarie până pe 17 aprilie, la Registrul Co­merţuluis-au înregistrat 3.205 microîntreprinderi SRL-D, dintre care s-auînmatriculat 1.859 de firme. În aceeaşi pe­rioadă pe site-ulwww.aippimm.ro s-auînregistrat online 700 de planuri de afaceri.

Pentru a beneficia de finanţare nerambursabilă,între­prin­zătorii trebuie să angajeze minimum două persoane şi săreinvestească anual 50% din profit.

Alte facilităţi acordate debutanţilor în afaceri sunt scutireade la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate deangajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel multpatru salariaţi, angajaţi cu contracte pe perioadănedeterminată.

Ca să poată fi înfiinţate cu ajutorul finanţărilor de la stat,firmele tinerilor - denumite SRL-D, aceasta fiind o nouă denumireînregistrată oficial, D provenind de la "debutant"- nu trebuie sădesfăşoare activităţi în următoarele domenii: intermedierifinanciare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi dejocuri de noroc şi pariuri, producţie sau co­mercializare dearmament, tutun, alcool, plante şi substanţe aflate sub controlnaţional, precum şi activităţile excluse de normele europene cuprivire la ajutorul de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO