Eveniment

96% din clientii de apartamente noi castiga peste 1.000 euro

96% din clientii de apartamente noi castiga peste 1.000 euro
26.11.2007, 19:59 12

Doar 4% din cumparatorii de locuinte noi din Bucuresti au venituri mai mici de 1.000 de euro/luna, iar jumatate dintre clienti detin functii de conducere in companiile in care lucreaza, arata un studiu al firmei de consultanta imobiliara Colliers International.
Cea mai mare pondere (42%) a cumparatorilor de locuinte noi au venituri cuprinse intre 1.000 si 3.000 de euro lunar, in timp ce 28% din clientii Colliers au venituri lunare de peste 5.000 de euro, arata aceeasi analiza.
Colliers este numarul unu pe piata locala de consultanta imobiliara, in functie de cifra de afaceri, departamentul rezidential al companiei avand in portofoliu un numar de 18 proiecte exclusive, cu un total de 8.500 de unitati. Colliers a vandut in acest an peste 1.600 de locuinte, 80% din acestea fiind tranzactionate in proiecte reprezentante in exclusivitate.
Analiza arata ca 59% dintre repondenti sunt angajati, in timp ce 41% au propria afacere, primele trei domenii de activitate ale cumparatorilor de locuinte noi fiind in comert, servicii bancare si consultanta.
"Cumparatorii analizati iau masa de peste patru ori pe luna la restaurant, merg cel putin o data pe luna la cinematograf si sunt mari consumatori de publicatii economice si financiare", afirma consultantii Colliers.
Un alt criteriu de diferentiere a cumparatorilor este legat de scopul achizitionarii locuintelor, 70% din repondenti vizand relocarea in noua locuinta. Potrivit analizei, doar o unitate din cinci este cumparata in scop investitional - 15% din cumparatori vizand inchirierea, iar 6% vanzarea ulterioara.
In ceea ce priveste varsta, cele mai multe locuinte sunt cumparate de tineri - 40% din clienti avand mai putin de 37 de ani, in timp ce 36% au intre 37 si 47 de ani.
Deficitul puternic dintre cerere si oferta inregistrat pe piata spatiilor rezidentiale din Bucuresti a condus la cresteri spectaculoase de preturi in ultimii ani, valorile medii de tranzactionare ajungand in prezent la circa 1.800 de euro/metru patrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO