Eveniment

Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) a inaugurat astăzi un nou amfiteatru care poartă numele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), după ce a fost modernizat şi dotat tehnic de către BVB. Radu Hanga, preşedintele BVB: ASE ne dă materia primă cu care noi putem să ne dezvoltăm mai departe

Autor: Alexandra Matei

03.10.2023, 16:13 4612

Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) a inaugurat astăzi Amfiteatrul Bursa de Valori Bucureşti (BVB), o sală de peste 150 de locuri care a fost modernizată şi dotată de către BVB. Acesta va primi de astăzi studenţii care învaţă la ASE şi va stârni interesul acestora pentru piaţa de capital.

„Mă bucur să văd BVB alături de branduri pe care le putem observa pe acelaşi hol al Academie de Studii Economice precum Petrom, Romgaz sau Deloitte, care au dotat de asemenea săli ale acestei universităţi. ASE este un partener important pentru BVB pentru că ne dă materia primă cu care noi putem să ne dezvoltăm mai departe”, a spus Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, la inaugurarea amfiteatrului.

Acest proiect a fost realizat în cadrul parteneriatului dintre cele două instituţii – ASE şi BVB -, iar fostul amfiteatru 2101, actualmente Amfiteatrul Bursa de Valori Bucureşti, se află în Clădirea Virgil Madgearu, care găzduieşte Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică şi Facultatea de Economie Teoretică şi Aplicată.

Parteneriatul educaţional dintre BVB şi ASE, pornit în 2020, îşi propune, printre altele, să trezească interesul studenţilor pentru piaţa de capital.

„Avem trei mari direcţii pe care mergem cu acest parteneriat – cultura investiţiei în piaţa de capital, dezvoltarea interesului privind activarea în industria pieţei de capital şi găsirea de finanţări pentru cei care doresc să devină antreprenori”, a spus şi Adrian Tănase, director general, BVB, în timpul evenimentului de inaugurare a amfiteatrului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO