Eveniment

Adrian Benţa, consultant fiscal: Măsurile Guvernului sunt ambalate frumos, dar nicăieri nu scrie concret câte grădiniţe vor fi construite în 2019

Adrian Benţa, consultant fiscal: Măsurile Guvernului...

Autor: Adelina Mihai

28.12.2018, 00:08 755

Pachetul de măsuri anunţate de Guvern pentru 2019- care prevede introducerea unor taxe în sectoarele bancar, fonduri de pensii private, energie, telecomunicaţii, producţia de ţigarete şi jocuri de noroc-  poate avea efecte benefice pentru economie, dacă investiţiile anunţate vor fi şi executate, crede consultantul fiscal Adrian Benţa.

”Măsurile sunt prezentate foarte frumos, iar dacă se şi pun în practică în totalitate putem spune că avem, poate, avem cel mai bun program de dezvoltare din ultimii 10 ani. Avem un program de investiţii de 10 miliarde de euro, însă nicăieri nu scrie concret când se vor efectua acele investiţii şi câte grădiniţe vor fi construite, de exemplu, în 2019. Măsurile sunt prezentate la modul general şi sunt ambalate frumos, dar fără să aibă date de implementare concrete”, a spus Adrian Benţa, consultant fiscal la Benţa Consult.

Într-adevăr, Guvernul a anunţat un program de investiţii cu o valoare totală de 10 miliarde de euro, dar nu a precizat perioada de executare a acestor investiţii. Totodată, în cadrul acestui program se vor construi 1.000 de grădiniţe cu profil sportiv (cu o finanţare de până la 500.000 de euro fiecare), însă nu s-au stabilit termenele-limită de construcţie a acestora.

”Planul este unul ambiţios, se vrea să fie făcut prin împrumuturi la disponibilităţile din trezorerie, acele buffere ale statului. Dar s-ar putea ca acele buffere ale statului să nu fie atât de bogate într-un an cu creşteri de salarii şi de pensii şi cu foarte multe promisiuni. Este o program ambalat frumos într-un an electoral, are o componentă de marketing electoral foarte ridicată”, a mai spus Adrian Benţa.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO