Eveniment

AGER vinde Politiei 1.500 de masini Dacia

12.08.2004, 00:00 26

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) va achizitiona 1.500 de autoturisme Dacia, in sistem de leasing financiar, valoarea contractului incheiat cu firma AGER Leasing din Giurgiu fiind de 539,35 mld. lei (13,25 mil. euro).
"Este vorba, in principal, de autoturisme Logan si Solenza, dar si de cateva zeci din modelul Pick-up special echipat pentru transportul de marfa. Am livrat deja o prima transa de 20 de autovehicule, iar pana la sfarsitul anului vom furniza toate masinile, intr-un ritm care depinde de capacitatea de productie a uzinei Dacia", a declarat ieri directorul executiv al grupului AGER, Daniel Savin.
Contractul a fost atribuit firmei din Giurgiu in urma unei licitatii deschise la care au participat initial 11 companii, din care sapte care s-au calificat in etapa a doua. Potrivit lui Savin aceste firme, printre care a mentionat Piraeus Bank, Volksbank Leasing si BCR Leasing, au fost descalificate pentru ca nu indeplineau una sau mai multe conditii stipulate in caietul de sarcini.
Printre conditiile preliminare pentru participarea la licitatie s-au numarat realizarea unei cifre de afaceri de cel putin 7 mil. euro in fiecare din ultimii trei ani si incheierea unei polite de asigurare pe intreaga perioada de derulare a contractului.
Principalul actionar al Ager Leasing este Mihail Bogdan Savin, cu 64,4% din actiunile societatii, si Ager Licensing - 35,5%. Grupul Ager a raportat in 2003 o cifra de afaceri de 36 mil. euro. Grupul AGER, axat initial pe domeniul IT&C, si-a inceput activitatea in 1995, prin infiinatarea companiei AGER Business Tech. Celelalte firme componente ale grupului sunt AGER Business Solutions, AGER Leasing, IMAGER, lantul de magazine Idea Zone si FIT Distribution.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO