Eveniment

Agricover: România îşi poate dubla producţia agricolă şi poate deveni un exportator semnificativ

Agricover: România îşi poate dubla producţia agricolă şi poate deveni un exportator semnificativ

Autor: Liviu Iancu

25.11.2011, 00:00 188

România îşi poate dubla producţia agricolă, cu condiţia să aibă o strategie bine pusă la punct, şi poate deveni un exportator semnificativ în zona Mării Negre, a declarat joi la un seminar Robert Arsene (foto), directorul general a grupului Agricover.

"Pentru a obţine mai mult şi a dubla potenţialul agriculturii avem nevoie de o strategie care să nu vizeze doar agricultura, ci şi industria. Chiar dacă am avea o recoltă imensă în România, nu putem exporta mai mult de zece milioane de tone de cereale, faţă de 50 de milioane de tone, cât exportă Rusia sau Ucraina", a spus Arsene. El a afirmat că, exceptând 2011, în fiecare din ultimii ani în România nu s-au lucrat mai mult de şapte milioane de hectare din totalul de nouă milioane de hectare de teren arabil.

"În ultimii 3-4 ani am văzut potenţialul agriculturii româneşti. Apropo de producţia record din acest an şi de cât se pricep politicienii la agricultură, în 2011 am avut a doua mare producţie din ultimii zece ani, nu cea mai mare din ultimul secol", a mai spus directorul Agricover.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO