Eveniment

Agricultura, pe cale de a pierde bani de la UE

23.04.2007, 18:29 12

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Decebal Traian Remes, a amenintat cu demiterea directorilor unor sucursale judetene APIA(Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura) dupa ce a descoperit in urma unor controale efectuate saptamana trecuta ca exista intarzieri la depunerea de cereri pentru subventii. Ieri, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a declarat ca va accepta o eventuala propunere de schimbare a directorului APIA, daca Remes va considera necesar.
"In masura in care domnul ministru Remes va considera activitatea sa necorespunzatoare, eu sunt gata sa accept o propunere de schimbare. In acelasi timp, avand in vedere ca mai sunt 23 de zile pana la termenul-limita de depunere a cererilor pentru primirea de subventii, trebuie privita intotdeauna cu precautie o astfel de schimbare in mers", a declarat primul-ministru.
Potrivit Mediafax, Remes a declarat faptul ca doar 68%-70% din fermieri au depus pana in acest moment cereri pentru subventii, ceea ce va duce la pierderea unor sume importante din fondurile acordate de UE pentru proiecte in agricultura.
"Ceea ce am auzit astazi nu ma bucura. Va spun foarte clar: Nu sunt obisnuit sa ratez obiective. Agricultura romaneasca are nevoie de fonduri mai mult decat orice si ca atare ma voi bate ca minstrul sa se duca cat mai sus cu procentul de realizare si acesta este obiectivul pe care l-am dat spre implinire", a declarat primul-ministru. Pentru redresarea acestei situatii, ministrul agriculturii i-a reunit ieri dimineata la sediul ministerului pe toti directorii Directiilor de Agricultura si Dezvoltare rurala(DADR), sedinta la care a luat parte si primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO