Eveniment

Ajutati angajatorii privati, taiati birocratia

16.06.2009, 18:20 21

Numarul angajatilor din sistemul bugetar trebuie redus la jumatate, in timp ce salariile lor ar trebui sa scada cu 20%, iar companiile care creeaza locuri de munca trebuie sustinute prin masuri guvernamentale, sunt de parere cititorii ZF care au comentat pe tema recesiunii pe site-ul www.zf.ro.

"Aparatul administratiei de stat trebuie redus la jumatate! Economia nu poate suporta atatia functionari! Mediul privat, cel care face PIB-ul, strange cureaua si reduce costurile, insa statul se umfla cu obraznicie!", a scris un cititor pe www.zf.ro.
Cei cateva zeci de cititori ai ZF au oferit astfel mai multe solutii concrete pentru a depasi situatia economica in care se afla Romania, intr-un context in care clasa politica a reactionat ironic si superficial la declaratiile de duminica ale sefului statului Traian Basescu privind intrarea in recesiune.
"Economia romaneasca este in acest moment asemenea unui bolnav luat in deradere de cei care trebuie sa ii administreze medicamentele. Penibili!", scrie un cititor ZF.
Presedintele Traian Basescu a enumerat in discursul de duminica semnalele de adancire a crizei, insa nu a propus si posibile variante de redresare. In acelasi timp, in replica, politicienii au reactionat prin comentarii sarcarstice si atacuri politice.
Reprezentantii PSD au vorbit despre "papadii" si "salata" sau au catalogat declaratiile sefului statului drept "o prostie". Mediul de business resimte insa din plin scaderea economiei si renunta la mii de angajati lunar. "In primul rand trebuie explicat ce se intelege prin 'recesiune'. Apoi trebuie identificate metodele si procedeele economice care au fost experimentate in practica de contracarare a efectelor negative ale recesiunii", scrie un alt cititor ZF.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO