Eveniment

Cereale retrase de pe rafturile Lidl România pentru că au Salmonella

Cereale retrase de pe rafturile Lidl România pentru că...

Autor: Roana Rotaru

19.03.2018, 12:43 94991

Producătorul austriac Estyria Naturprodukte GmbH a retras de la vânzare cerealele bio Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, un produs comercializat şi în reţeaua de magazine Lidl România, după ce, în cadrul verificărilor interne, într-o probă a fost depistată Salmonella, potrivit reprezentanţilor Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Pentru a evita un potenţial risc pentru sănătatea publică, întrucât nu poate fi exclusă o posibilă contaminare, distribuitorul a iniţiat retragerea produsului de la vânzare şi a anunţat clienţii să ţină cont de aceasta rechemare şi pe cei care l-au achiziţionat, să nu îl consume”, spun reprezentanţii ANSVSA.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au supravegheat respectarea procedurii de retragere de la comercializare a produsului posibil contaminat, iniţiată de către distribuitor.

Produsul Golden Sun Bio Organic Amaranth, 500g poate fi returnat de către consumatori, în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO