Eveniment

Allianz-Ţiriac este primul asigurător din afara PAID care vinde poliţe obligatorii de locuinţe

Allianz-Ţiriac este primul asigurător din afara PAID...

Autor: Anelis Baciu

12.08.2013, 21:19 332

Allianz-Ţiriac, unul dintre jucătorii de top trei din piaţa asigurărilor generale, a semnat un acord cu Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) în vederea comercializării asigurărilor obligatorii de locuinţe. Allianz este astfel primul asigurător din afara PAID care va vinde poliţe care acoperă pagube cauzate de producerea unor catastofe naturale precum alunecări de teren, inundaţii şi cutremure. 

Schimbările de ordin legislativ efectuate la sfârşitul lunii iunie au permis ca asigurările obligatorii să poată fi cumpărate şi de la firmele de asigurări care nu fac parte din acţionariatul PAID. Asigurările obligatorii sunt emise de compania PAID, deţinută de 12 asigurători locali care până la intrarea în vigoare a noi legislaţii erau singurii autorizaţi să vândă astfel de asigurări. Poliţele obligatorii costă 10 sau 20 de euro pe an în funcţie de materialul din care este construită locuinţa şi acoperă pagube în limita a 10.000, respectiv 20.000 de euro. Poliţele emise de nemţii de la Allianz vor include o franşiză obligatorie în cuantum de 10.000/ 20.000 de euro, însă tariful poliţelor nu va fi modificat.Allianz-Ţiriac a subscris în primul trimestru din acest an prime brute în valoare de circa 42 milioane de lei (9,5 mil.euro) pe segmentul asigurărilor împotriva incendiilor şi calamităţilor naturale, potrivit asociaţiei asigurătorilor locali (UNSAR).

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO