Eveniment

Alpiq preia majoritatea contractelor Energy Holding

02.07.2009, 19:07 126

Daca la sfarsitul anului trecut Energy Holding mai figura in rapoartele ANRE cu o cota de piata de 6%, anul acesta traderul de energie nu mai apare, locul sau fiind luat de EHOL Distribution, cu o cota de piata tot de 6%. Tinand cont de cantitatile de energie vandute pe aceasta piata in 2008, valoarea ei se ridica la circa un miliard de euro.

"EHOL Distribution a preluat o parte substantiala a contractelor cu energie care au apartinut Energy Holding", au precizat surse din piata.
EHOL Distribution a primit licenta de furnizare de energie electrica la sfarsitul lunii martie anul trecut, devenind functionala la 1 iulie 2008, potrivit site-ului companiei.
"Nu a existat si nu exista nicio legatura intre Energy Holding si EHOL Distribution", au precizat reprezentantii Energy Holding, desi acestia nu au comentat informatia privind transferul de contracte petrecut intre cele doua firme. Energy Holding este una dintre firmele care a reusit sa incheie la inceputul anilor 2000 un contract de achizitie pe termen lung cu Hidroelectrica, cel mai ieftin producator de energie local.
Dupa ce a devenit liderul privat al pietei de furnizare de energie electrica, Energy Holding a pierdut anul trecut pozitia fruntasa din piata, dupa ce a ramas fara o serie de contracte majore, cum ar fi cel de alimentare al combinatului chimic Oltchim, precum si cel cu Petrom. Potrivit datelor Registrului Cometului, actionarul unic al EHOL Distribution este compania cipriota Energy Generation Limited, in timp ce actionarii Energy Holding sunt Marken Investment & Trading M.I.T. (Olanda) si Energy Holding Limited din Cipru.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO