Eveniment

Altex va avea o societate de credit de consum in cateva saptamani

07.04.2005, 20:13 12

Altex va lansa, pana la finele lunii aprilie, propria societate de credit de consum, al carui capital social se va ridica la 20 milioane de euro, a declarat presedintele companiei, Dan Ostahie. "Termenul initial a fost luna martie. O serie de elemente care au aparut pe parcursul negocierilor au mutat lansarea in luna aprilie. Cel mai probabil, inainte sau imediat dupa Paste vom anunta detaliile privind denumirea, structura actionariatului si tipurile de servicii care vor fi furnizate", a afirmat Ostahie.

Grupul Altex a incheiat anul 2004 cu vanzari de peste 170 milioane de euro. La sfarsitul anului precedent, reteaua cuprindea 115 magazine Altex, sase locatii Altex Megastore si patru unitati Media Galaxy. Pentru acest an, Altex a programat deschiderea a cinci magazine de tip Media Galaxy, proiect care va necesita investitii totale de 15 milioane de euro.

Pentru acest an grupul Altex isi propune un volum al vanzarilor de peste 220 milioane de euro (suma include TVA), cu aproape 30% mai mult decat in 2004. Reducerea fiscalitatii la inceputul acestui an a adus companiei Altex vanzari de aproximativ 20 milioane euro in luna februarie, cu 25% mai mult decat in ianuarie. Sistemele de creditare s-au mentinut la peste 70% din totalul incasarilor.

Principalii concurenti ai Altex pe piata locala sunt pe de o parte retelele de magazine de produse electronice si electrocasnice Cosmo, Domo si Flanco, iar pe anumite segmente retelele de magazine precum Metro Cash & Carry, Selgros, Carrefour si Cora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO