Eveniment

Ambasada SUA despre cazul puscasului marin

09.12.2004, 00:00 13



Ambasada SUA la Bucuresti a precizat ieri ca autoritatile din SUA nu au luat o decizie privind declansarea actiunii penale impotriva puscasului marin implicat in accidentul lui Teo Peter, asa cum a rezultat din traducerea declaratiilor facute de anchetatorii americani aflati in Romania.



"In timpul unei declaratii de presa a celor doi anchetatori NCIS (Naval Criminal Investigative Service - Serviciului de Anchete Penale al Marinei Militare a SUA, n.trad.) la Parchetul de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti, declaratia anchetatorului american (...) a fost gresit tradusa drept o confirmare a faptului ca autoritatile americane au luat decizia de a declansa actiunea penala impotriva respectivului infanterist marin", spun reprezentantii Ambasadei. Potrivit sursei citate, scopul investigatiei este tocmai acela de a evalua toate faptele, pentru a decide daca se impune sau nu declansarea actiunii penale impotriva militarului american.



"Nu a fost luata inca nici o decizie in SUA privind declansarea actiunii penale si nu va fi luata o astfel de decizie inainte de finalizarea anchetei. Desigur, aceasta decizie va fi luata dupa ce echipa de ancheta isi va finaliza activitatea si se va intoarce in SUA", adauga sursa citata.



Anchetatorii americani au sosit in Romania si s-au aflat ieri dimineata, la sediul Parchetului Tribunalului Bucuresti. Echipa NCIS a fost trimisa in Romania pentru a afla circumstantele exacte ale accidentului in care a murit basistul trupei Compact, Teo Peter.



Dupa o intrevedere de aproximativ jumatate de ora cu procurorii romani, unul dintre anchetatorii americani a raspuns intrebarilor puse de jurnalistii aflati in fata sediului Parchetului. Declaratiile anchetatorului american au fost traduse presei, din limba engleza, de translatorul care ii insotea pe procurori.



"Impotriva lui s-a pus in miscare actiunea penala, in Statele Unite", spunea - potrivit traducerii - investigatorul american, care nu si-a facut public numele. El mai afirma ca inca "este prematur" sa se spuna care vor fi acuzatiile finale la adresa militarului american. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO