Eveniment

Ambasada SUA ii raspunde lui Iliescu

08.05.2003, 00:00 12

Ambasada SUA la Bucuresti a dat publicitatii, ieri, o declaratie referitoare la interviul presedintelui Iliescu difuzat de Deutsche Welle, in care seful statului l-a criticat pe ambasadorul americani Michael Guest pentru ca "da lectii" Romaniei despre cum sa combata coruptia.
Comunicatul afirma abasada este de acord cu afirmatiile lui Ion Iliescu in privinta situatiei din Irak, dar ca in ceea ce priveste coruptia, aceasta nu este numai o problema interna. Asa cum a spus si presedintele, "ambasadorul (Michael Guest n. red.) este un prieten al Romaniei. Punctele de vedere ale ambasadorului si cele ale Guvernului american in privinta coruptiei in Romania coincid cu cele ale presedintelui." arata comunicatul. Acesta adauga: "multe companii americane ezita sa intre pe piata romaneasca, exact din cauza temerilor legate de coruptie. Alte cateva au venit si au plecat din cauza problemei coruptiei. De aceea, din punctul nostru de vedere, nu este numai o problema interna".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO