Eveniment

Ambasadorul Franţei: Oameni de afaceri mi-au spus că li s-a cerut mită în România

Ambasadorul Franţei: Oameni de afaceri mi-au spus că li s-a cerut mită în România

Foto: Shutterstock

Autor: Mediafax

12.07.2011, 13:07 763

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, a declarat într-uninterviu acordat Mediafax că a avut acelaşi sentiment ca ambasadorul SUA în ceeace priveşte oamenii de afaceri francezi care au venit şi i-au spus"ceea ce a spus ambasadorul american".

"Am avut acelaşi sentiment ca ambasadorul american", a spusHenri Paul.

"Mi-au spus ce a spus ambasadorul american. Adică mi-au spus căau existat cazuri de corupţie", a adăugat el. Întrebat dacă a fostvorba despre cereri explicite de mită el a spus: "Da".

"Au fost propuneri aluzive/discrete («appels du pied»), ştiţicum se face", a adăugat ambasadorul.

El a spus că le-a transmis oamenilor de afaceri să se ducă lapoliţie. "Iar eu le-am spus: «Uitaţi, mergeţi şi spuneţi asta lapoliţie. Duceţi-vă şi adresaţi-vă justiţiei. Eu nu sunt nicipoliţia, nici justiţia». Şi oricum, ceea ce este clar este faptulcă Franţa a semnat toate convenţiile internaţionale contra spălăriibanilor, contra traficului... Deci, noi nu dăm niciodată mită.Niciodată. Nu putem. Nu este deontologia întreprinderilor franceze.Întreprinderile franceze care au venit în România vor să fieexemplare. Şi sunt exemplare", susţine el.

Ambasadorul a precizat că nu ştie dacă în cele din urmă firmelefranceze s-au adresat poliţiei. Citiţi interviul acordat de ambasadorul francez agenţiei Mediafax pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO