Eveniment

ANAF despre TVA la case: Cei urmariti vin cu tertipuri. Cum comentati?

25.03.2010, 23:08 64

Persoanele fizice care au cumparat intre 2005 si 2009 de la altepersoa­ne fizice imobile noi sau terenuri construibile nu fac si nuvor face obiec­tul verificarilor ANAF si nu au obligatia platiiTVA, a anuntat ieri institutia, dupa ce cu o zi in urma a aparut oasociatie a cumparatorilor, care afirma ca ar putea fi pusi devanzatori sa plateasca TVA.

"Asa cum am precizat in nenumarate randuri, aceasta plata ataxei pe valoare adaugata este in obligatia persoanelor fizice careau vandut terenuri construibile si constructii noi cu caracter decontinuitate", spun reprezentantii ANAF.

Noua asociatie a cumparatorilor afirma ca ar exista cazuri incare dezvoltatorii au trimis instiintari cumparatorilor de locuinteca trebuie sa plateasca si TVA retroactiv, dar nu au datpublicitatii aceste documente.

"Este un tertip pe care incearca sa-l foloseasca dezvoltatoriisi armata lor de avocati pe care i-au angajat sa discreditezeactiunea ANAF si sa mute problema la acele persoane fizice care aucumparat imobile cu buna credinta si in scop personal. Resping cuhotarare aceasta incercare jalnica de deturnare", a declarat SorinBlejnar, presedintele ANAF.

ANAF a inceput din vara anului 2009 sa controleze peste 7.000 dedezvoltatori imobiliari care au facut tranzactii pe persoana fizicainainte de 2008, in vederea recuperarii TVA. Pana acum au fostfinalizate controale pentru aproape 200 de persoane, valoareaprejudiciului de recuperat fiind de peste 240 mil. lei (60 mil.euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO