Eveniment

ANALIZĂ ZF. Numărul total de angajaţi a atins un nou record în iunie, ajungând la 5,13 milioane: motoarele creşterii au fost construcţiile, industria alimentară şi IT-ul. Per total, numărul de angajaţi din economia locală a crescut cu 73.100 de persoane în iunie 2023 faţă de aceeaşi lună din anul precedent

ANALIZĂ ZF. Numărul total de angajaţi a atins un nou...

Autor: Ramona Cornea

26.08.2023, 18:00 2152

♦ Per total, numărul de angajaţi din economia locală a crescut cu 73.100 de persoane în iunie 2023 faţă de aceeaşi lună din anul precedent ♦ Cumulat, cele trei sectoare din fruntea clasamentului recrutării au adus 34.800 de noi angajaţi în această perioadă, aproape jumătate din totalul creşterii pe economie ♦ În sectorul de IT&C, creşterea de la an la an a fost de 13.600 de angajaţi, până la 239.800 de persoane, în industria alimentară numărul de salariaţi a crescut cu 10.900, iar în construcţii creşterea a fost de 10.300 de angajaţi ♦ În ultimii 20 de ani, numărul de angajaţi a crescut cu mai mult de 15% ♦ Pragul de 5 milioane de angajaţi a fost atins şi depăşit în anul 2022.

Numărul de angajaţi din economia locală a ajuns la aproape 5,13 milioane de persoane în luna iunie a acestui an, în creştere cu 73.100 de persoane faţă de iunie 2022, o nouă valoare record la care a ajuns acest indicator în ultimii 20 de ani, după cum arată calculele ZF bazate pe statisticile oficiale de la INS.

De altfel, în ultimele două decenii, numărul de angajaţi de pe piaţa locală a crescut cu mai mult de 15%. Pragul de 5 milioane de angajaţi a fost atins şi depăşit în 2022.

 „Deoarece depinde mult de industriile în care au avut loc aceste creşteri şi de nivelul de specializare / calificare solicitat, această evoluţie poate să fie justificată atât de identificarea cu succes a candidaţilor care să corespundă nevoii postului, cât şi de crearea de noi locuri de muncă sau de proiecte noi pentru care au reuşit să atragă cea mai potrivită forţă de muncă, una care poate să includă şi non-UE. În zona de specialişti, creşterea a fost una constantă şi am observat o  mai mare stabilitate a angajaţilor, având la bază şi situaţia socio-economică care a caracterizat ultimul an”, spune Olguţa Toma, marketing manager în cadrul companiei de recrutare în regim temporar Prohuman APT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO