Eveniment

ANC a inceput un control la firmele Erbasu

29.06.2004, 00:00 56

Autoritatea Nationala de Control (ANC) a inceput ieri o actiune de control financiar la toate firmele din grupul Erbasu, la solicitarea procurorilor institutia condusa de Ionel Blanculescu incercand sa stabileasca daca moartea omului de afaceri ar fi putut avea legatura cu activitatea societatilor.
Ionel Blanculescu, seful ANC, a declarat ca, alaturi de firmele lui Erbasu sunt verificati partenerii de afaceri, contractorii sau beneficiarii lucrarilor efectuate de firmele acestuia.
"Inspectorii ANC incearca sa gaseasca si sa evidentieze posibile legaturi de cauzalitate sau alte tipuri de legaturi intre rezultatele activitatii financiare a firmelor lui Erbasu si posibile elemente care ar servi investigatiei", a declarat Blanculescu.
Ministrul a mai precizat ca rezultatele controlului vor fi puse la dispozitia procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie in aproximativ o luna.



Mambrii familiei, audiati
Sotia si cei doi fii ai lui Mihail Erbasu au fost ieri audiati de procurori. Dupa ce timp de aproximativ trei ore, au raspuns intrebarilor procurorilor in legatura cu moartea omului de afaceri, cei trei au plecat din institutie separat, asa cum au venit. Primul care a parasit Parchetul a fost fiul cel mare, Cristian. Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, Cristian este ultima persoana care a fost sunata de pe telefonul mobil de catre Mihail Erbasu, asa cum arata lista apelurilor.
O jumatate de ora mai tarziu, insotita de avocat, Elena Erbasu a plecat pe usa de acces din spatele cladirii.
Membrii familiei Erbasu au fost audiati separat, in prezenta avocatilor, potrivit avocatului Paula Iacob, care a fost la Parchet in calitate de aproapiat a familiei si nu pentru a le asigura asistenta. Ea a dezmintit speculatiile potrivit carora Mihail Erbasu s-ar fi certat cu sotia sau cu vreunul dintre copii, cu putin timp inainte de moartea sa. Avocatul a contrazis si zvonurile privind implicarea lui Alexandru Erbasu in dosarul "Cocaina", in care au fost audiati Raluca Sandu - fiica presedintelui Federatiei Romane de Fotbal (FRF) si varul ei Robert Mircea Sandu, precum si Ion Alexandru Tiriac si Ileana Lazariuc.
Mihail Erbasu a fost gasit mort, lunea trecuta, in piscina aproape goala a vilei sale de la Snagov. Anchetatorii au ajuns la concluzia ca el a plonjat in bazin de pe terasa, dar nu este clar inca daca el a cazut accidental sau in mod voit. Anchetatorii vor realiza o noua reconstituire a mortii lui Mihai Erbasu, pornind de la datele adunate pana acum, dar sunt asteptate rezultatele unor noi expertize, care sa clarifice daca omul de afaceri avea o stare psihica ce putea favoriza sinuciderea si daca acesta avea motive sa-si ia viata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO