Eveniment

Anuarul Caselor de Avocatură: Cine face legea într-o piaţă de 200 de milioane de euro

Anuarul Caselor de Avocatură: Cine face legea într-o piaţă de 200 de milioane de euro

Autor: Cristi Moga

30.05.2012, 00:06 1339

Cele mai mari 100 de case de avocatură din Bucureşti şi-au lărgit echipele cu 120 de avocaţi, până la 1.628 de oameni, pe parcursul anului trecut, iar veniturile totale a 19 dintre acestea au depăşit 100 de milioane de euro, oferind un ordin de mărime referitor la dimensiunea pieţei, reiese din cea de-a patra ediţie a Anuarului Caselor de Avocatură, realizat de Ziarul Financiar.

Numai 19 firme au transmis ZF copii ale declaraţiei de venit din 2011, în condiţiile în care veniturile totale din această piaţă sunt estimate la peste 200 mil. euro. Avocaţii marilor firme au continuat să atragă bugetele de consultanţă juridică ale corporaţiilor, dar şi ale instituţiilor publice.

Productivitatea medie a celor aproximativ 600 de avocaţi din rândul celor 19 firme care au făcut publice veniturile s-a ridicat anul trecut la circa 130.000 de euro, astfel că fiecare avocat al acestor firme a "tăiat" săptămânal facturi de 2.500 de euro către clienţi.

Dar avocaţi de business nu sunt doar în Bucureşti, ci şi în Cluj, Timişoara, Constanţa sau Craiova, iar poveştile celor mai mari firme din aceste oraşe se regăsesc în paginile celei de-a patra ediţii a Anuarului Caselor de Avocatură care apare astăzi împreună cu ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO