Eveniment

ASE face recurs la decizia instantei de anulare a admiterii la doctorat

07.04.2009, 00:00 125

Reprezentantii Academiei de Studii Economice (ASE) au anuntat ieri ca vor face recurs la decizia instantei de a anula examenul de admitere la doctorat la ASE Marketing din luna septembrie a anului trecut.

„Noi vom face recurs. Vom apara interesele studentilor care au intrat deja la doctorat. Ei sunt deja in al doilea semestru, au dat examene, unii au primit burse si fiecare considera ca a intrat legal. In plus, acesta este primul caz in care se anuleaza un proces de admitere", spune Gheorghe Rosca, rectorul ASE.
Admiterea la doctorat a fost anulata in instanta, dupa ce Mara Popescu, o fosta studenta, a sesizat Tribunalul Bucuresti ca nu a fost respectat regulamentul.
 
Decizia magistratilor nu este definitiva
Popescu sustine ca organizatorii examenului nu au afisat numarul de locuri disponibile pentru fiecare conducator de doctorat in parte, temele de cercetare stiintifica propuse de catre acestia si nici lista cu ordinea intrarii la proba de specialitate. In plus, subiectele de la examen nu au fost trase la sorti, asa cum era specificat pe site-ul facultatii.
Rosca spune ca, in opinia sa, singura greseala pe care au facut-o membrii comisiei de examinare este faptul ca au ales ca toti studentii sa raspunda oral la un subiect unic, si anume „Cercetari avansate de marketing".
„In definitiv, este o problema de interpretare a metodologiei si de inconfort pentru un candidat, care nu a reusit sa treaca de un examen pentru ca a avut note mai mici decat ceilalti", spune Rosca.
Decizia de anulare a procesului de admitere din cadrul ASE vine la cateva zile dupa ce politia a hotarat inceperea cercetarilor in cazul a cinci profesori universitari de la universitatile „Alexandru Ghica" si „Europa Ecor", suspectati ca au eliberarat a 15.000 de diplome si foi matricole false, pe care le vindeau cu sume cuprinse intre 3.000 si 3.500 de euro. Potrivit politistilor, dosarele de absolvire erau intocmite in numai cateva saptamani, in domeniul economic, petrol si gaze. Universitatile se aflau in proces de lichidare din 2001.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO