Eveniment

ATAC în centrul Bruxellesului: Poliţia evacuează de urgenţii după explozii şi focuri de armă. Un individ cu o centură explozivă a fost împuşcat

ATAC în centrul Bruxellesului: Poliţia evacuează de...

Autor: Mihai Draghici

20.06.2017, 22:28 4894

Individ care avea asupra sa o centură explozivă, împuşcat de poliţie la Bruxelles

Un presupus militant islamist care avea asupra sa o centură explozivă a fost împuşcat de forţele de ordine, marţi seară, în centrul oraşului Bruxelles, anunţă autorităţile, precizând că situaţia este sub control.

Atât Piaţa Mare, cât şi Gara Centrală, situate în cartierul Schaerbeek, în centrul capitalei Belgiei, au fost temporar evacuate.  Conform Parchetului belgian, citat de postul DH, un presupus militant islamist care avea asupra sa o centură explozivă a fost împuşcat de forţele de ordine şi a murit. Informaţia nu a fost confirmată încă de poliţie.  Într-un mesaj transmis prin Twitter, Poliţia a comunicat: "Incident în Gara Centrală din Bruxelles; situaţia este sub control".

O explozie de mică amploare a avut loc marţi seară în Gara Centrală din Bruxelles, fără a se solda cu victime, anunţă Pompierii belgieni, în timp ce alte surse susţin că suspectul împuşcat de poliţie a murit, relatează ziarul Le Soir.  Jan Jambon, ministrul belgian de Interne, a confirmat incidentul, precizând că ţine legătura cu Centrul pentru situaţii de criză.  Conform martorilor, un individ a încercat să se arunce în aer în momentul în care militari aflaţi în patrulare au încercat să îl abordeze. Bărbatul a fost împuşcat de militari şi cel mai probabil a murit. Deocamdată, nimeni nu s-a apropiat de suspect, întrucât se aşteaptă intervenţia echipelor pirotehnice.  Unii martori susţin că suspectul strigase o sintagmă utilizată de teroriştii islamişti înainte de a încerca să se arunce în aer şi de a fi împuşcat.  "Agenţii serviciilor de securitate sunt la faţa locului. Traficul feroviar este suspendat, iar staţiile de metrou din zona sunt închise", a comunicat Centrul pentru situaţii de criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO