Eveniment

Atanasiu: Complexul energetic Craiova merge pe bursa

24.12.2007, 17:46 18

Complexul energetic Craiova, unul dintre cei trei mari producatori de energie din Oltenia, va listat la bursa, anul viitor, in doua etape, si nu va fi inclus in compania energetica integrata de stat, potrivit presedintelui Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu.
"Complexul Craiova nu va face parte, cu siguranta, din compania integrata. Are aprobarea de listare la bursa inca din acest an, iar in prima parte a anului 2008 va fi listat, in doi pasi", a declarat Atanasiu.
El a precizat ca in prima faza compania va realiza o emisiune de actiuni pentru asigurarea de fonduri in vederea investitiilor tehnologice si de mediu.
"Va fi o majorare de capital, urmata de listare la bursa, in functie de necesarul de investitii pe care nu il poate acoperi din fonduri proprii", a spus Atanasiu. In a doua etapa, complexul energetic Craiova va lista la bursa si restul de actiuni.
Pe de alta parte, Atanasiu a spus ca privatizarea ultimelor filiale ale Electrica si ale Electrica Serv va putea fi luata in discutie abia dupa ce Guvernul va stabili componenta companiei energetice integrate. Daca ultimele filiale Electrica si Electrica Serv nu vor fi incorporate in compania de stat vor fi listate, separat, la bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO