Eveniment

Atisreal: Tranzactiile imobiliare, afectate de criza externa

27.03.2008, 17:36 15

Segmentul tranzactiilor imobiliare din Romania este cel mai afectat de criza financiara internationala, deoarece investitorii obtin mai greu finantari de la bancile internationale, a declarat Ioana Momiceanu, managing director al companiei de profil Atisreal, parte a BNP Paribas.
"Cand vorbim de influenta crizei financiare internationale pe piata romaneasca trebuie sa privim diferentiat pe segmente. Astfel, segmentul cel mai afectat, care este inghetat temporar este cel al activitatii de investitii, respectiv tranzactiile de capital. Cei care se uitau sa cumpere cu bani din banci internationale nu mai pot accesa bani deoarece bancile sunt in expectativa in ceea ce priveste acordarea creditelor. Pe restul segmentelor, respectiv rezidential, birouri, industrial, spitale, hoteluri, sunt foarte multe de facut", a spus Momiceanu, la anuntul oficial de intrare pe piata a companiei franceze Atisreal.
In opinia sa, pe toate celelalte segmente mentinerea unei cereri peste oferta pietei va duce la o evolutie crescatoare.
La randul sau, Henri Faure, deputy managing director al BNP Paribas Real Estate, divizia imobiliara a grupului francez si presedintele Atisreal, a aratat ca, in opinia sa, in prima jumatate a anului piata romaneasca imobiliara, ca si in alte state, va avea o perioada de usoara descrestere sau de stabilizare, urmand ca in a doua parte sa inceapa din nou sa creasca agresiv.
"Investitorii sunt foarte interesati de Romania. Pe acest fond al interesului investitorilor piata imobiliara va creste", a spus Faure.
Atisreal a intrat pe piata in februarie prin preluarea firmei Cornerstone International. In Romania, Atisreal va avea, in prima faza, activitati in domeniul brokerajului, consultanta si evaluare. Compania si-a estimat pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 60%, la 4,8 mil. euro, avand in vedere contractele deja semnate si cele pentru care se afla in negociere. "Pentru anul viitor ne propunem o crestere mai mare de 60%", a punctat Momiceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO