Eveniment

Autostrada Bechtel ar putea primi anul acesta 500 mil. euro

01.02.2006, 21:24 12

Fondurile alocate Autostrazii Transilvania ar putea fi suplimentate anul acesta pana la 500 de milioane de euro, de la 100 milioane de euro, cat este prevazut in bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), a declarat ieri ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely.

"Diferenta pana la 500 de milioane de euro ar putea proveni din fondurile obtinute din privatizarea BCR si din credite comerciale. Lucrarile la autostrada Transilvania vor fi reluate cat mai curand, in functie si de conditiile meteo, iar in prezent este in curs de finalizare graficul de lucrari pentru acest an", a precizat Borbely.

Ministrul spune ca fondurile de 500 mil. euro pot acoperi construirea a circa 60 de kilometri de autostrada, dar avand in vedere ca este nevoie de foarte multe lucrari pregatitoare, aceasta distanta s-ar putea sa fie mai mica.

"Noi nu am primit nici un anunt oficial cu privire la suplimentarea fondurilor pentru autostrada si, prin urmare, nici nu am putut demara remobilizarea oamenilor pentru ca nu avem nimic concret", a declarat pentru ZF TRANSILVANIA Bogdan Sgarcitu, directorul de comunicare al Bechtel.

El a adaugat ca imediat ce compania va primi banii vor fi contactati toti subcontractorii agreati anterior pentru a relua colaborarea. Oprirea lucrarilor la Autostrada Bechtel a provocat subcontractorilor pierderi de cateva zeci de milioane de euro.

"Noi vrem sa reincepem lucrul in luna martie, dar cand, unde, cu cine si ce fel de lucrari vor fi facute se poate stabili numai dupa ce vom avea un plan de lucrari agreat de ambele parti", a mai spus Sgarcitu.

Ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului a mai spus ca Guvernul ar putea aproba vineri rezultatele renegocierii contractului incheiat in 2003 cu compania americana Bechtel pentru autostrada Brasov-Bors.

La sfarsitul anului trecut, ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, a anuntat ca renegocierea contractului cu Bechtel a fost finalizata si a admis ca termenul de finalizare a lucrarilor - anul 2012 - ar putea fi depasit in cazul in care vor fi probleme cu asigurarea finantarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO