Eveniment

Aviva Asigurari de Viata, pierdere mai mica in semestrul I

12.08.2009, 19:47 20

Aviva Asigurari de Viata, pe locul patru pe piata asigurarilor de viata in 2008 cu incasari de 29 mil. euro, a avut in primul semestru o pierdere de sase milioane de lei (1,4 mil. euro), fata de o pierdere de 13 milioane de lei (3,5 mil. euro) inregistrata in aceeasi perioada din 2008, potrivit datelor anuntate ieri de companie.

„Profitul operational calculat conform standardelor internationale de contabilitate (IFRS) s-a imbunatatit semnificativ, de la o pierdere de 13 milioane de lei inregistrata in primul semestru al anului 2008 la sase milioane de lei, spun reprezentantii Aviva.

Asiguratorul a avut in primul semestru al anului incasari din prime brute de 51 mil. lei (12,14 mil. euro), in crestere cu 10% in termeni nominali fata primul semestru din 2008. Piata asigurarilor de viata a scazut in primul semestru cu 3% in termeni nominali, potrivit datelor comunicate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, neluand in considerare rata inflatiei de 3,14% in primele sase luni din acest an. Vanzarile noi ale companiei au scazut cu 4 milioane de lei (952.000 euro) fata de anul trecut. „Nivelul vanzarilor noi a fost conform obiectivelor planificate, tinand cont de conditiile economice dificile".

Asiguratorul britanic Aviva este prezent pe piata romaneasca din anul 2000, prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Fond de Pensii, care activeaza pe piata fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) si Aviva Investors Romania (fosta Certinvest), societate de administrare a activelor, achizitionata in septembrie 2007. In afara de sectorul asigurarilor de viata, Aviva Asigurari de Viata este prezenta si in domeniul pensiilor facultative (Pilonul III).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO