Eveniment

Axel Springer cumpara ProSieben

08.08.2005, 19:30 13

Axel Springer, cel mai mare editor de ziare din Germania, va cumpara pachetul majoritar de actiuni al ProSiebenSat.1 Media, relateaza Bloomberg.

Pentru aceasta operatiune, Springer va plati 2,47 miliarde de euro, devenind astfel un gigant media cu ambitii de expansiune pe plan international.

Prin preluarea ProSieben, editorul de ziare german, care publica mai mult de 150 de ziare si reviste in 27 de tari ale lumii, se va transforma intr-un concurent serios al Bertelsmann, companie ce detine postul TV RTL si revista Stern.

"Spunem de mult timp deja ca Springer are doua optiuni de dezvoltare: accelerarea internationalizarii afacerilor editoriale sau expansiunea in domeniul televiziunii. Prin achizitionarea ProSieben, avem oportunitatea unica de a implementa una din aceste optiuni", a declarat Mathias Doepfner, director al Axel Springer.

Editorul de ziare german, care detine deja 12% din actiunile ProSieben, va cumpara actiuni obisnuite cu 23,37 euro fiecare si actiuni preferentiale cu 14,10 euro. Astfel, Springer va detine 100% din actiunile obisnuite ale broadcaster-ului german si 25% din actiunile ce confera drept de preferinta.

"Cei care vor dori sa investeasca in mass-media germana si europeana vor trebui sa cumpere actiunile noastre. Suntem singura companie listata la bursa din aceasta tara care este prezenta si pe piata presei scrise, si pe cea a posturilor TV", a mai spus Doepfner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO