Eveniment

Bacaul incearca sa vanda obligatiuni de 40 mil. lei

19.08.2009, 18:57 14

Primaria Municipiului Bacau va lansa intre 21 si 27 august prima emisiune de obligatiuni municipale listata la Bursa din ultima jumatate de an in conditiile in care incearca sa stranga 40 mil. lei (circa 9,5 mil. euro) pentru a rambursa un credit contractat de la Raiffeisen Bank.

Emisiunea de obligatiuni, cu o maturitate de 17 ani, va fi intermediata de Raiffeisen Capital & Investment, iar municipalitatea va plati o dobanda anuala egala cu media dintre dobanda la depozite (ROBID) si credite (ROBOR) de pe piata interbancara la sase luni, la care se adauga o marja de 0,85%.

Ieri, media dintre dobanda la depozite si credite perceputa pe piata interbancara era de 9,13%.

Brokerii spun ca, in ciuda riscurilor implicate de obligatiunile emise de orasele mici ale caror venituri scad pe fondul reducerii activitatii economice, exista investitori dispusi sa investeasca inca pe acest segment. "Cred ca interesul investitorilor ramane ridicat, iar lichiditatea redusa nu inseamna ca nu sunt cumparatori", spune Razvan Pasol, presedintele societatii de brokeraj Intercapital Invest.

"Nici emisiuni de obligatiuni corporative nu s-au mai inregistrat in ultima perioada, iar cele care exista se apropie de maturitate. Asadar, orice emisiune noua este bine-venita", a mai adaugat Pasol.

Ieri, media dintre dobanda la depozite si credite perceputa pe piata interbancara era de 9,13%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO