Eveniment

Băncile nu potexecuta acum garanţiile financiare la companiile în insolvenţă. Legea trebuie să se schimbe, spune Arin Stănescu

Autor: Liviu Chiru

15.02.2011, 13:02 46

Băncile nu pot executa garanţiile financiare deţinute în cadrulcontractului de credit acordat companiilor intrate în insolvenţăîntrucât prevederile legale nu permit acest lucru, însă interesulgeneral ar cree modificarea legislaţiei, spune Arin Stănescu,preşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă(UNPIR).

În categoria garanţiilor financiare intră spre exempludepozitele colaterale sau contrurile escrow. Stănescu a explicat călegislaţia în domeniu - O.G. 9/2004 - a fost creată printranspunere Directivei Europene 47/2002, însă din textul originalau fost eliminate câteva prevederi esenţiale prin care societăţilecomerciale au fost excluse din sfera entităţilor asupra ce răsfrângprevederile contractelor de garanţii financiare.

"Interesul general îmi spune că opţiunea pe care o dă aceastădirectivă este favorabilă tuturor şi ar fi trebuit să mergem peasta de la bun început", spune Stănescu.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO