Eveniment

Baneasa Investment intra cu 250 mil. euro pe piata birourilor

24.11.2005, 20:07 12

Compania Baneasa Investment, developerul celui mai mare proiect imobiliar de pe piata romaneasca, va demara in decurs de doua saptamani etapa ce prevede finalizarea spatiilor de birouri din cadrul proiectului Baneasa.

Amplasat in nordul Bucurestiului, proiectul Baneasa are o valoare estimativa de aproximativ 1,2 mld. euro, etapele aferente dezvoltarii spatiilor de birouri necesitand investitii de 250 mil. euro. In prima faza, Baneasa va demara lucrarile de constructie pentru doua imobile de birouri, a caror finantare de circa 35 mil. euro a fost deja asigurata, potrivit lui Mike Lloyd, presedinte executiv al companiei Trination, unul dintre actionarii semnificativi ai Baneasa Investment.

"Am asigurat deja finantarea acestei etape, lucrand cu mai multe banci locale, printre care ABN AMRO, BRD-GSG, ING sau Alpha Bank. Probabil ca 50% din spatiile aferente acestei etape vor fi preinchiriate pentru a putea asigura finantarea ulterioara a proiectului", a precizat Lloyd.

Cele doua imobile vor avea o suprafata utila de 26.000 de metri patrati si vor putea fi inchiriate la un pret de circa 17 euro pe metru patrat, suma la care vor fi adaugate plata TVA si a serviciilor de intretinere.

Baneasa Business & Technology Park va fi dezvoltat, pe o perioada de cinci ani, in mai multe etape, pe un teren cu o suprafata de 12 hectare si va cuprinde 11 cladiri de birouri din clasa A si A plus, cu o suprafata totala de 160.000 mp.

Parcul de afaceri va cuprinde, de asemenea, un hotel cu 300 de camere si centru de conferinte, restaurante, baruri, cafenele si un club de sport.

Proiectul Baneasa a fost lansat in luna iunie si va fi realizat etapizat, pana in 2015, in partea de nord a Bucurestiului, pe un teren cu o suprafata de 221 de hectare, incluzand birouri, centre comerciale (mall, hypermarket, magazin de mobila, bricolaj, articole sport, galerii de mobila, pe o arie de 200.000 de metri patrati) si 3.000 de apartamente in vile, case individuale sau colective.

Terenul, delimitat de DN 1 si aeroporturile Baneasa si Otopeni, apartine Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti.

Actionarii Baneasa Investments sunt Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB) si un grup de firme controlat de Gabriel Popoviciu. USAMVB detine 49,88% din actiunile Baneasa Investments, restul fiind detinut de mai multe companii si o persoana fizica - Andrei Mihai Bejenaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO