Eveniment

Băsescu: Aşteaptăm "cu sufletul la gură" rezultatele scrutinului electoral din Franţa

Băsescu: Aşteaptăm "cu sufletul la gură" rezultatele scrutinului electoral din Franţa

Foto: Octav Ganea

Autor: Marius Fratila

06.05.2012, 18:39 1059

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că aşteaptă "cu sufletul la gură" rezultatele alegerilor prezidenţiale din Franţa.

"Altfel, aşteptăm cu sufletul la gură rezultatele scrutinului electoral din Franţa", le-a spus şeful statului jurnaliştilor, în finalul declaraţiei de presă susţinute, duminică după-amiază, pe tema întrevederii cu delegaţia FMI, BM şi CE.

Turul doi al scrutinului prezidenţial din Franţa a început la ora 8.00 (9.00, ora României) şi se va încheia în marile oraşe la ora 20.00 (21.00, ora României), când vor fi difuzate şi rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Rata de participare era de 30,66 la sută la ora 12.00 (13.00, ora României), comparativ cu 28,29 la sută la aceeaşi oră, în primul tur, a anunţat Ministerul francez de Interne, citat de AFP.

Aproximativ 46 de milioane de francezi sunt chemaţi la urne, duminică, pentru a alege între socialistul Francois Hollande şi preşedintele actual, Nicolas Sarkozy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO