Eveniment

Băsescu: Boc a respins rectificări bugetare la marile companii; sper să facă şi "pasul următor"

Băsescu: Boc a respins rectificări bugetare la marile companii; sper să-i dea afară pe manageri

Foto: Octav Ganea

Autor: Mediafax

21.12.2011, 14:07 847

Preşedintele Băsescu a anunţat că miercuri premierul Emil Boc a respins cerererile de rectificări bugetare pentru acest an ale marilor companii de stat, el precizând că speră ca şeful Guvernului să facă şi "pasul următor", adică "să-i dea afară" pe managerii care nu au respectat parametrii bugetari.

"Am apreciat foarte mult o măsură pe care prim-ministrul a luat-o astăzi (miercuri, n.r.). Ca de obicei, marile companii au venit, în una din ultimele şedinţe de Guvern de anul acesta, cu rectificarea bugetelor, probabil nu şi-au făcut veniturile, au cheltuit mai mult decât au avut în bugetul iniţial şi aveau nevoie ca Guvernul să le consfiinţească lipsa de responsabilitate a managerilor, să le aprobe noile bugete pe anul acesta, să le justifice, să le acopere faptul că nu şi-au făcut bugetele sau au avut cheltuielei mai mari. (...) Prim-ministrul astăzi în Guvern a respins toate modificările de buget cerând explicaţii asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele", a afirmat Traian Băsescu la RRA.

El a arătat că speră ca prim-ministrul să facă şi pasul următor şi să-i dea afară pe directorii care nu au respectat parametrii bugetari, arătând că aceasta este, în sfârşit, o atitudine corectă.

Potrivit lui Traian Băsescu, directorii acestor companii au crezut că Guvernul va accepta rectificările bugetare.

"Au mizat că se duce ministrul lor în Guvern la prim-ministru care ar spune «Prea bine, treacă meargă, aprobăm noi că nu aţi reuşit să atingeţi parametrii»", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus că lista acestor companii este destul de lungă, nominalizând Romgaz şi Transgaz, care nu au avut pierderi, dar nu câştigă cât ar trebui.

El a adăugat că speră ca la anul să existe mai multă exigenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO