Eveniment

BCR: Antreprenorii trebuie sa taie ce nu functioneaza in business

10.11.2009, 23:10 23

Numarul firmelor care vor intra in insolventa va ajunge la23.000 pana la finalul anului, cu aproape 60% mai mult fata de anulanterior, potrivit lui Dan Weiler, executive director pe corporatefinance&investment banking in cadrul BCR.

"Ar fi necesara cresterea numarului firmelor care serestructureaza in detrimentrul celor care intra in insolventa,avand in vedere ca doar 2,5% din cele 15.300 de firme aflate ininsolventa in primele noua luni au intrat in reorganizare.Avantajul este ca prin reorganizare primesti mai usor banii de careai nevoie pentru a te redresa", a declarat Weiler, in cadrul unuieveniment despre investitii in perioada de declin economic,organizat de Business Review.

Peste 80 - 90% din firmele care intra in insolventa ajung lafaliment, potrivit reprezentantilor Uniunii Nationale aPracticienilor in Insolventa din Romania. Principalele cauze careau dus la cresterea numarului de firme intrate in insolventa inacest an sunt blocajul financiar si lipsa lichiditatilor cu care seconfrunta tot mai multe companii.

Weiler mai precizeaza ca multi dintre antreprenori sunt inperioada de negare a problemelor cu care se confrunta. "Trebuie sainteleaga ca este mai bine sa elimini din afacere partile care numerg bine."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO