Eveniment

BCR ieftineşte creditele în euro cu garanţii

28.06.2010, 23:10 10

BCR, cea mai mare bancă locală după active, a tăiat treisferturi de punct procentuale din marjele de dobândă la crediteleîn euro cu garanţii, care pornesc acum de la 5,75% pe an pentruclienţii noi şi 5,25% pe an pentru clienţii cu istoric (care au uncont de salariu la BCR şi sunt la zi cu plata ratelor lacredite).

Dobânda la un credit pentru investiţii imobiliare a coborâtastfel la 6,74% pe an (Euribor la şase luni plus

o marjă de 5,75%), în timp ce pentru împrumuturile de nevoipersonale

cu ipotecă vin cu o dobândă de 7,24% pe an.

Rata lunară pentru un credit imobiliar de 60.000 de euro pe operioadă de 30 de ani ajunge la 314 euro în cazul în care avansulclientului acoperă 25% din valoarea împrumutului.

Dacă avansul plătit de client este mai mic de 25% din împrumut,dobânda se majorează cu 0,2-0,4 puncte procentuale în funcţie devaloarea acestuia.

"Strategia băncii este de a creşte volumul creditelor garantateacordate şi ne-am adaptat oferta de creditare astfel încât să putemoferi clienţilor produse şi servicii la costuri competitive", adeclarat Ştefan Coroianu, director credite retail în cadrulBCR.

Banca a lansat, de asemenea, un credit în euro cu garanţii cudobândă fixă în primii cinci ani, urmată de dobândă variabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO