Eveniment

BCR imprumuta 75 mil. euro pe 7 ani

03.10.2005, 18:57 12

Imprumutul pe care BCR il va atrage de la IFC, in valoare de 75 de milioane de euro, va avea o maturitate de sapte ani. Finantarea va fi analizata de board-ul institutiei internationale la jumatatea lunii octombrie.

IFC este divizia de investitii in sectorul privat a Bancii Mondiale si detine 12,5% plus o actiune din capitalul BCR, participatie egala cu cea a BERD.

Si acest actionar este pe punctul de a acorda BCR un credit de 50 de milioane de euro destinat acordarii de credite ipotecare. BCR a avut in acest an o prezenta semnificativa pe pietele internationale.

In luna martie, banca a obtinut un imprumut de 400 de milioane de dolari, pe termen de cinci ani si cu o perioada de gratie de patru ani, iar la inceputul lunii septembrie a atras un credit sindicalizat de 221 mil. dolari cu o maturitate de trei ani. Tot in aceasta toamna, BCR intentioneaza sa plaseze euroobligatiuni cu o valoare a emisiunii cuprinsa intre 300 de milioane euro si 600 de milioane euro. In aceste conditii, totalul fondurilor atrase de BCR din exterior tinde sa ajunga anul acesta pana la 1,2 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO