Eveniment

Bechtel: Primele doua tronsoane vor fi gata in 2009

20.07.2007, 19:15 24

Reprezentantii companiei americane Bechtel, constructorul Autostrazii Transilvania, au anuntat ca au fost devansate termenele de finalizare pentru cele doua tronsoane la care au inceput lucrarile, tronsonul 2B (Turda-Gilau) si tronsonul 3C (Bors-Cluj).
Astfel, termenul pentru tronsonul 2B a fost devansat pentru finalul anului 2008, in loc de februarie 2010, iar cel pentru tronsonul 3B, pentru anul 2009, fata de 2010.
Oficialii Bechtel sustin ca, pentru a pastra acest ritm al lucrarilor, vor avea nevoie de fonduri pentru anul viitor ce depasesc 500 mil. euro.
"Suntem cu 44% inaintea planurilor initiale in ceea ce priveste ritmul lucrarilor, am ajuns la o productie de circa 20 mil. euro in lungime de 40 de kilometri. Lucrarile evolueaza multumitor si cred ca se poate calca pe acceleratie", a declarat ieri ministrul transporturilor Ludovic Orban la Cluj. El a mai spus ca este necesara finalizarea retelei de autostrazi pana in anul 2013 pentru a nu pune in pericol dezvoltarea economica a tarii.
"Fara aceasta retea de autostrazi nu numai ca nu ne rezolvam problemele de trafic intern, dar o sa ne cream probleme legate de dezvoltarea economica ulterioara a Romaniei, pentru ca Romania nu va fi suficient de atractiva ca sa intre pe axele prioritare europene de transport, atat cel rutier, cat si feroviar si maritim", a afirmat Orban
Un alt proiect de infrastructura la care se vor urgenta lucrarile este autostrada Timisoara-Lugoj. Potrivit Companiei de Drumuri Nationale au fost initiate procedurile de organizare a licitatiei privind constructia autostrazii Timisoara-Lugoj, parte din coridorul IV paneuropean, pentru un contract de peste patru ani, perioada de doua ori mai mare decat termenul avansat de ministrul transporturilor. Valoarea lucrarilor este estimata la 357 mil. euro si prevede contractarea de servicii de proiectare si constructie.
Autostrada va avea patru benzi si o lungime de 41,8 kilometri, astfel ca pretul platit pe kilometrul construit este de 8,5 mil. euro. Proiectul va fi finantat din fonduri comunitare.
In plus, lucrarile de largire a DN1 in Otopeni au fost realizate in proportie de 75%, traficul se va desfasura in conditii normale din 30 noiembrie, potrivit reprezentantilor companiei portugheze de constructii Lena Construcoes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO