Eveniment

BNR dezbate astazi grabirea adoptarii euro

29.04.2009, 19:21 17

Alternativa adoptarii unilaterale a euro va fi dezbatuta astazi de oficialii Bancii Nationale, in cadrului unor seminarii organizate la aniversarea a 129 de ani de la crearea institutiei.

Cristian Popa, viceguvernatorul BNR responsabil cu politica monetara, va face o prezentare pe tema „Adoptarea unilaterala a euro, solutie sau capcana?". La dezbateri vor participa si Dorin Mantescu, director in cadrul Ministerului Finantelor, Laurina Lungu, partener la Macroanalitica si Ionut Dumitru, economistul-sef al Raiffeisen.
Aceasta este prima dezbatere ampla organizata de BNR pe tema grabirii adoptarii euro, dupa ce in ultimele luni mai multi lideri politici - printre care premierul Emil Boc si Theodor Stolojan, prim-vicepresedintele PD-L, au sustinut accelerarea trecerii la moneda unica. Inclusiv un raport al FMI arata ca devansarea adoptarii euro ar putea fi benefica pentru economiile din regiune. Pana acum oficialii BNR au replicat punctual, subliniind ca pentru adoptarea euro este nevoie de indeplinirea criteriilor impuse de acordul de la Maastricht si acceptul Bancii Centrale Europene. 
Nicolae Cinteza, care conduce Directia de Supraveghere, va vorbi astazi despre perceptia investitorilor straini privind Romania. Pe aceasta tema vor avea prezentari si Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR Valentin Lazea, economistul-sef al BNR si Rozalia Pal, economistul-sef al UniCredit Tiriac Bank.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO