Eveniment

Boc: Ieşirea din recesiune, semnal pozitiv care trebuie privit cu responsabilitate, prudenţă, realism

Boc: Ieşirea din recesiune, semnal pozitiv care trebuie privit cu responsabilitate, prudenţă, realism

Autor: Aurelia Alexa

13.05.2011, 13:52 149

Ieşirea din recesiune este un semnal pozitiv care trebuie privitcu responsabilitate, prudenţă şi realism, iar faptul că economiatrece de la minus la plus trebuie consolidat, a declarat, vineri,la Ministerul Muncii, premierul Emil Boc.

Ministrul interimar al Muncii, premierul Emil Boc, a spus cădeşi semnalele privind ieşirea din recesiune sunt pozitive, va maitrece ceva timp până când oamenii vor simţi efectele, apreciind căacest lucru ar putea fi posibil spre finalul acestui an sau anulviitor.

"Ieşirea din recesiune reprezintă o dovadă că măsurile dureroaseşi nepopulare pe care le-am luat au fost necesare. Creştereaeconomică nu va fi posibilă dacă nu apăsăm pedala de accelerare areformei. Nu trebuie să cădem în patima populismului", a adăugatBoc.

Premierul a precizat că trebuie continuate investiţiile, cătrebuie create noi locuri de muncă, trebuie atrase cât mai multefonduri europene şi trebuie stimulate proiectele în parteneriatpublic-privat.

"Rămân realist şi profit de ocazie pentru a mulţumi românilor,pentru că fără efortul lor nu am fi reuşit să ieşim din recesiune,a mai spus Emil Boc.

Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% în primul trimestru, faţăde ultimele trei luni ale anului trecut, astfel că România a ieşittehnic din recesiune după doi ani şi jumătate, potrivit primelorestimări anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică(INS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO