Eveniment

BRD vinde active de 146 mld. lei din firmele lui Bivolaru

20.10.2004, 00:00 26



Banca Romana de Dezvoltare (BRD) - Groupe Societe Generale va scoate la vanzare, in data de 15 noiembrie, prin licitatie publica, active luate in sechestru apartinand fostului deputat Gabriel Bivolaru sau unor firme controlate de acesta, pretul total de pornire fiind de circa 146 mld. lei.



Bivolaru a fost condamnat la cinci ani de inchisoare de Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru fraudarea cu aproape 2.200 mld. lei a BRD.



Potrivit anunturilor de licitatie, banca va vinde Vila 14B din Eforie Nord, pretul de pornire a licitatiei fiind stabilit la 16,4 mld. lei.



Un alt activ scos la vanzare este hotelul Felix, din aceeasi statiune, licitatia urmand sa porneasca de la circa 88 mld. lei. Hotelul se afla in proprietatea societatii Union Tourism&Trading SRL din Eforie Nord. Activul este implicat si intr-un litigiu aflat pe rol laTribunalul Constanta, in contradictoriu cu Eforie SA, in vederea constatarii dreptului de proprietate.



Tot in patrimoniul firmei Union se afla si restaurantul Perla din Eforie Nord, scos la vanzare pentru suma de 41,5 mld. lei. si acest activ face obiectul litigiului cu societatea Eforie.



In afara de aceste unitati, BRD va scoate la vanzare si vestiarul Belona, detinut de firma Union, precum si dusurile calde Belona, aflate in proprietatea societatii cu acelasi nume. Preturile de pornire ale licitatiilor pentru aceste active sunt de 195,7 mil. lei, respectiv 244 mil. lei. Ambele imobile sunt implicate in procesul cu Eforie SA.



Toate activele scoase la vanzare de banca au fost sechestrate in favoarea BRD conform sechestrului instituit printr-o ordonanta din 1998 de catre Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie.



In luna august, BRD - Groupe Societe Generale a scos la licitatie o serie de active luate in sechestru in contul datoriei pe care o are fata de banca fostul deputat Gabriel Bivolaru, imobilele puse in vanzare fiind unitati de cazare, alimentatie publica si agrement din Eforie Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO