Eveniment

BREAKING! Evgheni Prigojin, seful Wagner, confirmă acordul de retragere a combatanţilor Wagner din Rusia

BREAKING! Evgheni Prigojin, seful Wagner, confirmă...

Autor: Mihai Draghici, Ştefan Stan

24.06.2023, 20:53 1405

Evgheni Prigojin, directorul Grupului paramilitar Wagner, a anunţat, sâmbătă, că a ordonat întoarcerea combatanţilor care avansează spre Moscova, confirmând acordul mediat de preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.

”Am pornit la 23 iunie în marşul nostru pentru dreptate. În 24 de ore ne-am deplasat 200 km până la Moscova. În acest timp nu am vărsat nicio picătură de sânge al luptătorilor noştri. Chiar acum a venit momentul în care s-ar putea vărsa sânge. Prin urmare, înţelegând toată responsabilitatea pentru faptul că sângele rusesc va fi vărsat de o parte şi de alta, ne întoarcem convoiul şi ne întoarcem la taberele noastre de bază, conform planului.”

"Întoarcem coloanele şi mergem în sens opus, spre unităţile noastre de pe câmpul de luptă (din Ucraina - n.red), în conformitate cu planul", a declarat Evgheni Prigojin într-un mesaj postat pe Telegram, conform postului de televiziune CNN.

Anterior, Preşedinţia din Belarus a anunţat că Evgheni Prigojin a acceptat oprirea avansării combatanţilor pe teritoriul Rusiei în cadrul negocierilor intermediate de preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko. "Evgheni Prigojin a acceptat propunerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko de a opri acţiunile membrilor Grupului Wagner pe teritoriul Rusiei şi de a lua măsuri suplimentare pentru reducerea tensiunilor. Actualele propuneri sunt perfect acceptabile pentru rezolvarea crizei, cu garanţii de securitate pentru combatanţii Wagner", a anunţat Preşedinţia din Belarus, conform agenţiei oficiale Belta, postului BFMTV şi cotidianului Le Monde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO