Eveniment

Bruynseels, BCR: Zgomotul politic va opri reducerea dobanzii la leu

Bruynseels, BCR: Zgomotul politic va opri reducerea dobanzii la leu
16.10.2009, 00:00 22

Zgomotul de pe scena politica nu a afectat leul, dar vadetermina BNR sa mentina dobanda cheie la nivelul de 8% pana lasfarsitul anului, considera Dominic Bruynseels, presedinteleexecutiv al BCR, cea mai mare banca locala.

"Avand in vedere situatia actuala, as fi surprins daca ar existavreo schimbare la nivelul dobanzii de politica monetara pana lafinele anului. Stabilitatea este esentiala in acest moment", a spusBruynseels, citat de Mediafax.

La fiecare din ultimele patru sedinte pe probleme de politicamonetara BNR a taiat cate jumatate de punct din dobanda cheie, iaranalistii considerau inainte de debutul crizei politice ca ciclulde relaxare ar trebui sa continue neabatut pana in prima parte aanului 2010. Bruynseels a mai aratat ca nu crede ca acordul cu FMIva fi afectat, in contextul in care toate partidele au spus clar cavor sustine acest angajament.

"Cred ca ceea ce vor oamenii este un guvern stabil, care sa facareformele cerute de FMI", a mai spus seful BCR, mentionand caplanurile bancii nu se schimba in functie de guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO