Eveniment

Bucurestenii platesc impozite ca in 2007

08.01.2008, 17:44 41

Taxele si impozitele din Capitala percepute anul acesta raman la acelasi nivel cu cel practicat in 2007, conform unei hotarari a Consiliului General al Capitalei.
De asemenea, autoritatile locale mentin reducerea cu 7% a impozitelor pentru persoanele fizice care vor plati integral impozitul pentru tot anul pana la data de 31 martie.
In aceste conditii, pentru un apartament cu doua camere, cu o suprafata desfasurata de 50 de metri patrati, proprietarul va plati, in medie 84 de lei, in cazul in care imobilul se afla intr-o cladire cu mai mult de trei etaje si care are cel putin noua apartamente.
Calculul impozitului pe cladiri include atat suprafata desfasurata a acesteia, cat si amplasarea locuintei intr-una din cele patru zone fiscale A, B, C si D, care prevede inmultirea sumei cu un coeficient de corectie.
Cea mai scumpa este zona A, care cuprinde Bucurestii Noi, Baneasa si Calea Victoriei pana la Podul Cotroceni, unde coeficientul de corectie este de 2,6. Zonele B, C si D au coeficienti de corectie de 2,5, 2,4, si de, respectiv 2,3. Acest coeficient se aplica insa numai in cazul in care imobilul se afla intr-o cladire de maximum trei etaje care contine cel mult opt apartamente.
Pentru un apartament obisnuit la un bloc de patru etaje, de exemplu, coeficientul zonei fiscale pe care este situat se diminueaza cu 0,1.
Cei care detin mai multe cladiri sunt nevoiti sa plateasca un impozit cu 15% mai mare pentru prima locuinta in afara celei de domiciliu, cu 50% mai mare pentru a doua, cu 75% pentru a treia si cu 100% mai mare pentru cea de-a patra si pentru urmatoarele.
Zona fiscala A este cea mai scumpa si cand vine vorba despre impozitul pe terenuri cu constructii situate in intravilan, care este de 7.774 lei pe hectar. Spre comparatie, in zona D nivelul este numai 3.330 lei/ha, de doua ori mai putin decat in prima zona fiscala a municipiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO