Eveniment

Bucureştiul are de la UE 187 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii

Bucureştiul are de la UE 187 milioane de euro pentru...

Autor: Mediafax

10.06.2016, 00:03 777

Ministerul Fondurilor Europene a finalizat ghidurile de proiect şi lansează apelul pentru proiecte cu fonduri UE destinate infrastructurii de termoficare şi de transport al energiei electrice şi a gazelor, cu un buget de 373 de milioane de euro, dintre care 187 de milioane euro sunt destinaţi Bucureştiului.

Ghidurile se adresează operatorilor naţionali de reţele de transport al energiei electrice şi al gazelor naturale – Transelectrica, respectiv Transgaz –, dar şi primăriilor din Bucureşti, Botoşani, Oradea, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Timişoara, Focşani. Cerinţa UE de a finanţa aceste oraşe îşi are originile în perioada de preaderare a României în UE (proiect PHARE).

Din suma totală, 105,7 milioane de euro vor merge la Botoşani, Oradea, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Timişoara, Focşani, iar 80 milioane euro sunt destinaţi Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A. şi Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz- S.A. Cele 373 mil. euro fac parte din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO