Eveniment

Bucurestiul, pe locul 114 in topul celor mai scumpe orase

27.06.2006, 19:43 14

Bucurestiul ocupa locul 114 din 144 intr-un top al celor mai scumpe orase din lume, in scadere fata de anul trecut, cand s-a plasat pe pozitia 103, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta britanica Mercer Human Resource Consulting.
Datele din sondaj au fost culese in luna martie 2006. "Euro s-a depreciat in raport cu alte valute, precum dolarul canadian si american, reducand astfel costurile de trai pentru expatriatii din mai multe state europene", a spus Anna Krotova, analist la Mercer.
Pentru realizarea studiului, analistii au comparat costurile a peste 200 de articole sau servicii in fiecare oras analizat, precum locuinte, transport, alimente, petrecerea timpului liber, utilitati. Studiul are rolul de a ajuta companiile multinationale sa ia decizii legate de salariile platite expatriatilor.
In urma studiului Mercer, cel mai scump oras este Moscova, urmat de Seul si fostul lider al clasamentului, Tokio. Pe ultimul loc s-a plasat capitala statului Paraguay, Asuncion. Din Europa Centrala si de Sud-Est, cel mai scump oras este Bratislava, capitala Slovaciei, urmata de Praga, capitala Cehiei.
"Pentru unele companii ar putea fi mai scump sa aiba angajati in Rusia sau Coreea, decat in Japonia si Elvetia, care sunt percepute ca fiind mai scumpe", a declarat Rebecca Powers, consultant in cadrul Mercer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO