Eveniment

Business în fierbere pentru comercianţii de curent electric

20.06.2010, 23:48 28

Repower, un grup eleveţian cu afaceri de peste un miliard deeuro, a cumpărat 80% din acţiunile firmei de comerţ cu energieelectrică Elcomex EN, deţinută de omul de afaceri constănţean IonGrecu.

Despre Ion Grecu, care este preşedintele grupului de firmeElcomex din care face parte şi Elcomex EN, se cunosc puţineinformaţii, presa constănţeană spunând că este unul dintre cei maibogaţi români de la malul mării, care derulează multiple contractecu centrala nucleară de la Cernavodă, dar care se bucură şi de unlarg sprijin politic.

Elcomex EN a primit licenţa de furnizare a energiei electrice în2004 şi până în prezent a făcut un salt spectaculos, trecând de lapuţin peste 20.000 de euro la afaceri de circa 70 mil. euro.Companiile private de furnizare a energiei electrice au apărutodată cu liberalizarea pieţei de energie electrică, acesteainterpunându-se în relaţia dintre producător şi consumatorul finalde electricitate. Evoluţia accelerată a acestor firme s-a bazat pefaptul că la începutul anilor 2000 au reuşit să încheie contracteextrem de avantajoase cu producătorii de stat.

Petprod, un alt trader de electricitate, controlat de omul deafaceri Jack Cutişteanu, a reuşit de la începutul anului să încheiemai multe contracte, după ce anul trecut pierduse un client majorşi anume combinatul ArcelorMittal Galaţi. "De la începutul anuluiavem trei noi contracte de energie semnate cu Azomureş, RATB şiMetrorex", a explicat Cutişteanu, directorul general al Petprod.Compania a înregistrat anul trecut afaceri de 42 mil. euro. Ultimulcontract, cel cu Metrorex, este pe un an şi are o valoare de 9,7mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO