Eveniment

Călin Popescu Tăriceanu: Desemnarea unui premier nu este o joacă de copil; În 20 de zile am ajuns la criză

Călin Popescu Tăriceanu: Desemnarea unui premier nu...

Autor: Cătălina Mănoiu

30.12.2016, 15:07 99

"Sunt 20 de zile de la alegeri, timp care a fost pierdut, timp în care din punctul nostru de vedere s-a trecut de la incertitudine la criză, probabil preşedintele sperând în acest fel că poate să întoarcă rezultatul alegerilor printr-o formulă politică suis-generis. Ne-a fost foarte greu şi mie şi domnului preşedinte Dragnea să facem faţă solicitărilor din ce în ce mai presante care ne-au venit în ultimele zile de a demara procedurile de suspendare, având în vedere încălcarea Constituţiei de către preşedintele Iohannis", a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu afirmat că împreună cu liderul PSD a fost pus într-o situaţie "extrem de complicată" de lipsa de comunicare a lui Klaus Iohannis şi de încălcarea Constituţiei de către acesta.

"Au fost două lucruri care pe noi ne-au pus într-o situaţie extrem complicată, pe lângă ce am spus din punct de vedere legal, a fost lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare şi lipsa unei motivaţii a respingerii candidaturii doamne Sevil Shaidehh pentru funcţia de prim-ministru", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a susţinut că desemnarea premierului "nu este o joacă de copil".

"Cu tot respectul pentru jurnalişti, o reuniune informală în care se dau informaţii care apoi se transformă în ştiri pe surse nu poate fi constituită ca o modalitate de comunicare normală, mai ales la acest nivel. Nu este o joacă de copil desemnarea primului ministru. Nu este o joacă de copil ce se întâmplă cu rezultatul alegerilor şi cu respectul votului dat de cetăţeni în aşa fel încât să dăm nişte fragmente de informaţii ca ştiri pe surse în loc de motivaţii clare şi oficiale şi comunicare oficială", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Cât priveşte "coabitarea" dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul susţinut de PSD-ALDE, Tăriceanu a spus că aceasta este "o obligaţie", având în vedere rezultatul votului care a legitimat PSD-ALDE să propună un premier.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO