Eveniment

Canicula nu a topit si entuziasmul managerilor

31.07.2007, 18:17 12

Increderea managerilor in evolutia businessului a atins noi maxime, arata sondajul lunar realizat de Institutul National de Statistica (INS).
Managerii din industrie, constructii, comert si servicii anticipeaza pentru trimestrul al treilea cresterea cifrei de afaceri si a numarului de contracte si comenzi.
In schimb, marea majoritate a managerilor chestionati in sondajul INS anticipeaza o crestere a preturilor pentru bunurile si produsele pe care le vand, in ton cu cresterea cererii pentru acestea.
Cei mai optimisti manageri sunt cei din comertul cu amanuntul, acestia asteptand o crestere puternica a vanzarilor de marfuri si a comenzilor viitoare. O tendinta de crestere accentuata va fi marcata mai ales la marfurile de import, spun managerii intervievati de INS. Ei mai estimeaza ca numarul de salariati din comert va creste usor, aceeasi tendinta fiind asteptata si la nivelul preturilor.
Managerii din constructii au si ei asteptari de crestere pentru mersul afacerilor in trimestrul al treilea, atat la incasari, cat si la comenzi, cifrele de personal si preturile practicate.
Constructiile sunt de un an si jumatate domeniul cu cea mai rapida crestere din economie, marcand un plus de peste 30% in termeni reali in primele cinci luni ale anului.
Aceleasi tendinte ca in constructii sunt asteptate si de companiile din servicii, de cresterea cererii urmand sa beneficieze mai ales firmele mari (cu 250-499 de angajati). In industrie, managerii asteapta o usoara crestere a exporturilor, insotita de continuarea majorarii productiei si o tendinta de stabilitate a numarului de salariati.
Si industria a evoluat peste asteptari in prima parte a anului, marcand o crestere a productiei de 6,4% in primele cinci luni, fata de o estimare de 5,7% pentru intreg anul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO