Eveniment

Capacitatea de cazare a Bucureştiului aproape că s-a triplat în ultimii 15 ani

Capacitatea de cazare a Bucureştiului aproape că s-a...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.01.2016, 00:07 986

Numărul de locuri de cazare a ajuns în prezent în Bucureşti la 19.784, de trei ori mai mult decât în anul 2000, atunci când în Capitală erau 7.422 de astfel de locuri, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică citate de site-ul Booking Bucharest.

Site-ul, care este un ghid al Bucureştiului, indică faptul că în Capitală, au apărut atât hoteluri noi, dintre care o parte sunt operate în management sau sub franciză de către lanţuri internaţionale, cât şi multe apartamente în regim hotelier clasificate oficial şi hosteluri, dedicate în special tinerilor.

„În ultimii ani, infrastructura Bucureştiului s-a îmbunătăţit considerabil. Turiştii străini sunt atraşi atât de către oportu­nităţile de distracţie, de viaţa nonstop a Capitalei, cât şi de preţurile foarte accesibile“, afirmă Dan Anghelescu, consultant în turism şi iniţiator al proiectului BookingBucharest.ro - un ghid complet al Bucureştiului care reuneşte o echipă de consultanţi în turism.

În 2014, Bucureştiul a primit 1,5 milioane de turişti, dintre care peste 860.000 au fost străini. Circa 60% dintre turiştii care vizitează Bucureştiului vin aici pentru afaceri şi evenimente (MICE), un procent de 20% sunt turişti de city break, iar restul sunt oameni care iau parte la circuite ale României şi aleg 1-2 nopţi de cazare în Bucureşti, conform informaţiilor furnizate de BookingBucharest.ro.

Media de sub 2 nopţi de cazare per turist este normală în cazul unui oraş mare, unde majoritatea vizitatorilor participă la un eveniment sau aleg petrecerea unui weekend (city break).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO