Eveniment

Ce face Shapir ca sa termine la timp proiectul din Pipera

21.08.2008, 19:14 39

Compania israeliana Shapir Project Europe, specializata pe lucrari de infrastructura dar si pe dezvoltare imobiliara, va incepe pana la sfarsitul anului constructia unui ansamblu rezidential cu peste 1.500 de locuinte in Pipera, care va implica o investitie de circa 200 de milioane de euro.
"Avem autorizatie de constructie pentru intreg proiectul, cu toate ca vom incepe lucrarile in etape, prima urmand sa cuprinda 400 de locuinte. Am instalat deja o statie de betoane pe teren pentru a fi siguri ca proiectul va fi gata la timp, in doi ani", a declarat Avi Morgenstern, directorul operatiunilor internationale ale Shapir.
Majoritatea proiectelor imobiliare de pe piata locala sufera intarzieri din motive legate de piata constructiilor si de deficitul de personal calificat, astfel ca dezvoltatorii incearca diferite metode pentru a-si onora contractele.
Proiectul va fi realizat pe un teren de opt hectare din apropierea Scolii Americane cumparat la inceputul anului 2007, finalizarea intregului proiect fiind programata pentru urmatorii cinci ani.
Tot in prima parte a anului 2007 compania a cumparat si un teren de 2,6 hectare in Sibiu, unde va fi realizat un ansamblu rezidential cu o suprafata construita de 75.000 de metri patrati, la care lucrarile de constructie vor incepe tot in acest an. Investitia in acest proiect este estimata la 50 de milioane de euro.
"Suntem prezenti in Romania de aproape 10 ani cu lucrari de infrastructura si vom ramane pe termen lung, chiar daca vanzarile s-ar putea sa nu mearga bine de la inceput. Suntem optimisti in ceea ce priveste cererea pentru urmatorii trei-cinci ani, tinand cont ca si real estate-ul are o evolutie ciclica", a adaugat Morgenstern.
Compania a platit circa 25 de milioane de euro pentru achizitia celor doua terenuri, iar pentru proiectul din Pipera se afla intr-un stadiu avansat de negociere cu Leumi Bank pentru contractarea unui credit bancar.
Shapir mizeaza pe zona Pipera datorita proiectelor de infrastructura aflate in diferite stadii de realizare in nordul Bucurestiului, precum si a celor circa un milion de metri patrati de birouri ce vor fi construiti aici.
Unul dintre principalele proiecte realizate de Shapir este extinderea cladirii parlamentului israelian, firma fiind totodata prezenta si pe pietele din India, Serbia si Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO